Martin S scoret tre, men det holdt kun til uavgjort mot et godt Skjetten-lag

Posted by admin on september 13, 2013
Gutter 19

Kampen mot Skjetten på bortebane ble like vanskelig som vi trodde på forhånd. Vi visste at vi måtte opp imot vårt beste nivå for å beseire et godt hjemmelag, men vi hadde god tro på forhånd.
Og vi åpnet knallsterkt. Allerede i åpningsminuttene hadde vi sjanser til å ta ledelsen og etter 7 minutter satte vi vår første. Det skulle gå bare 6 minutter til før en ny ball lå i nota bak en noe frustrert Skjettenkeeper. 2 – 0 etter 13 minutter og mange av oss trodde at dette var avgjort allerede. Men en slik tanke er farlig og spesielt mot Skjetten. Alle lag på Skjetten spiller den samme type fotball. Uansett om de ligger over eller under fortsetter de å spille sitt spill. Vi derimot la av noen hakk på intensiteten når ledelsen var såpass stor og dermed inviterte vi Skjetten inn i kampen.
Like etter 2 – 0 hadde vi også sjansen til å avgjøre kampen, men vi klarte uheldigvis ikke å sette ballen i mål ved de to store sjansene som vi fikk. Skjetten derimot kom tilbake 2 ganger i første omgang og ved pause var det uavgjort 2 – 2.

I pausen prøvde vår trener å ta de fornuftige grepene og la vekt på at vi måtte være tøffere i det defensive presset. Vi skulle bevare den positive tankegangen og legge av oss den litt overlegne stilen som vi hadde fått etter at vi tidlig ledet 2 – 0. Vi måtte få tilbake engasjementet og intensiteten som vi hadde hatt det første kvarteret og legge vekt på å spille vårt spill, så ville målene komme.

DSC_0159

Gutta mot Skjetten: Julian, Bendik, Sjamil, Haakon V, Marius, Andreas, Mark (på benken), Martin, Magnus, Fredrik, Kristian og Haakon S.

Andre omgang startet godt og vi presset Skjetten over på defensiven, men fikk ikke omsatt godt spill til tellende resultater. Og da skjer det som av og til hender, nemlig at motstanderen på en halvsjanse går opp i ledelsen. Men våre gutter er ikke kjent for å gi opp. Vi øker tempo og etter noen minutter klarer vi å omsette en corner i mål. 3 – 3 og vi tenker at nå skal det gå veien. Men neida, 30 sekunder etter vår scoring må vår ellers så gode keeper plukke en ny ball ut av nettmaskene og Skjetten hadde igjen tatt ledelsen. En klassisk situasjon som alle lag opplever – etter egen scoring er det meget sannsynlig at motstanderen scorer hvis vi ikke er topp konsentrerte. Og ingen kan beskylde oss for at konsentrasjonen vår ”påskrudd” i den situasjonen.
Vi følte vel alle når kampen gikk mot slutten at ballen ikke ”spratt” vår vei og at vi ikke hadde fått uttelling for de sjansene vi spilte oss fram til i 2.omgang. Men snille gutter får som regel lønn til slutt og vi må vel være ærlige på det at vi var heldige til slutt. 3 og et halvt minutt på overtid og siste spark på ballen gjorde at vi klarte uavgjort.
Sannsynligvis tenkte våre gutter etter kampen at vi hadde tapt 2 poeng istedenfor at vi hadde vunnet et. Men vi ligger godt an til å bli blant de 5 beste selv om vi nå innehar den sure 6.plassen. Vi er bare 1 poeng bak både Eidsvold TF og Høland. De siste 5 kampene avgjør om vi må spille kvalifisering til 1.divisjon 2014 eller ikke. Vi har trua på at vi slipper kvalifisering i høst!

Målene kom slik:
7.minutt, 0-1: Andreas I avbryter et Skjetten-angrep med en lang klarering som blir et kjempefint fremspill som Martin S får tak i. Han kommer seg løs fra forsvareren og runder keeper og setter ballen kontrollert i et tomt mål.
13.minutt, 0-2: Martin S mottar ballen 10 meter inn på egen halvdel og setter fart mot Skjetten sitt mål. Han dribler og kommer seg fri fra en fire – fem Skjetten-spiller og ender opp alene mot keeper. I duellen mot keeper gjør han ingen feil og setter ballen forbi og inn i lengste fra om lag 5 meter. En fantastisk soloprestasjon!
22.minutt, 1-2: Skjetten får lagt et fremspill mellom var beck og midtstopper og kommer relativt upresset inn i vår 16-meter og setter ballen til side for vår keeper i lengste hjørne.
33.minutt, 2-2: Skjetten legger en god corner inn i feltet og header ballen i mål.
62.minutt, 3-2: Vi får et unødvendig brudd i midtbaneleddet og en Skjetten-spiller får upresset fyre av et skudd fra 22 meter som går inn helt nede ved stolperoten til venstre for vår keeper.
67.minutt, 3-3: Mark T legger en corner inn i feltet som blir headet tilbake og ut på hjørnet av 5-meteren. Der står Andreas I som ikke har noen problemer med å ekspedere ballen hardt forbi Skjetten sin keeper.
68.minutt, 4-3: Et utspill fra Skjetten sin keeper går forbi alle våre og motstanderens spiss får uhindret spasere alene mot vårt mål og setter ballen kontrollert til side for keeper.
94.minutt, 4-4: Mark T får et billig frispark ca 25 meter ut fra mål, midt på banen. Martin S gjør seg klar og setter ballen i en bue over muren og i mål via tverrliggeren og ned.

Team Nes stilte med følgende mannskap:
Haakon S – Haakon, Andreas I, Sjamil, Marius J – Julian(Mark i 45 min), Kristian H(Julian i 16 min), Bendik, Magnus ML – Martin S, Fredrik A

Comments are closed.